Vůně od cukráře

Tvůrce francouzských věhlasných makronek Pierre Hermé je spoluautorem nových vůní L'Occitane.

Foto: L'Occitane

Zakladatel značky L'OCCITANE Olivier Baussan pozval svého přítele, cukráře Pierra Hermého, aby společně vytvořili kolekci vůní pro L’OCCITANE způsobem jeho vlastním.

Výsledek? Nádherné vůně, které jsou jak složité, tak zároveň i zcela jednoduché, a které vzbuzují vzpomínky na země Středozemního moře a na ostrov krásy, které oba muži milují.

Foto: L'Occitane

L’OCCITANE a Pierre Hermé Paris sdílejí vášeň pro produkty a odborné znalosti. Oba chtějí vědět všechno o přísadách: co a jak, o jejich historii a o lidech, kteří je pěstují. Toto poslání předávat dovednosti a udržovat země a tradice naživu tvoří pouto v jejich srdcích, které je dnes spojuje.

Jasmín - slaměnka neroli
Foto: L'Occitane
Jasmín - slaměnka neroli

„Protiklady jsou spřízněnosti,“ vysvětluje Pierre Hermé. A to lze vidět v neobvyklé směsi jasmínu, slaměnky a neroli – tři spřízněné duše, které se navzájem škádlí svou jemnou a ohnivou náladou, jejich naprostou lehkostí a smyslnou plností.

Grapefruit a rebarbora
Foto: L'Occitane
Grapefruit a rebarbora

Kdo jiný než Pierre Hermé by se odvážil kombinovat vůni rebarbory, hřebíčku a muškátového oříšku s temperamentní vůní grapefruitu? Tato jemná, ra novaná směs je podpisem muže, který hluboce miluje Korsiku - ostrov, jehož krásu sdílí každé léto s Olivierem Baussanem.

Medová Mandarinka
Foto: L'Occitane
Medová Mandarinka

Tato nální vůně Pierra Hermého, plná nejkrásnějších čichových vzpomínek na Korsiku, kombinuje charakteristické tóny medu, mandarinky, pomeranče a slaměnky.

Čtěte dál