Velikonoční pondělí s příchutí královských velikonočních sušenek

Připravte se zažít chutě královské rodiny. Hlavní cukrář britské královské rodiny prozradil recept na královské velikonoční sušenky. Připojíte se k této cukrářské výzvě? #RoyalBakes

Foto: archiv Harper's Bazaar US

Vždy jste si chtěli vyzkoušet život královské rodiny? Nyní se nabízí malá ochutnávka. Hlavní cukrář britské královské rodiny nám dává příležitost na chvíli zapomenout na aktuální situaci a čistě si užít Velikonoční pondělí, které není pouze o malovaných vajíčkách, ale také sladkostech. Na oficiálním instagramovém profilu @theroyalfamily prozradil recept na speciální královské kořeněné velikonoční sušenky, které má v oblibě sama královna Alžběta II. Většina z nás má nyní mnoho volného času, který postupně plníme knihami, filmy, seriály, cvičením, úklidem domácnosti, ale také zkoušením nových receptů. Nasaďte kuchařskou čepici a zástěru a dejte se do pečení sušenek, díky kterým se nejen na chvilku budete cítit součástí královské rodiny, ale také si osladíte život, čehož není nikdy dost, nemáme pravdu? Nezapomeňte, že se do pečení může pustit celá rodina. Zabavíte tak na chvíli i své děti, pro které je to šance ukázat své kreativní dovednosti ve zdobení. 

To ale není vše! K tomuto překvapení si přichystali také instagramovou výzvu ke sdílení vytvořených cukrátek s hashtagem #RoyalBakes. Než se do sušenek tedy s radostí pustíte, nezapomeňte se pochubit na svém instagramu s již zmíněným hastagem a označením královské rodiny. Inspirujme a podporujme se navzájem!

Foto: archiv Instagram @theroyalfamily

Těsto: 

350 g hladké mouky

5 g jedlé sody

10 g nastrouhaného zázvoru

5 g skořice

125 g másla

175 g hnědého cukru

1 vajíčko

60 g zlatého sirupu (golden syrup)

Cukrová poleva: 

2 vaječné bílky

600 g moučkového cukru

Potravinářská barva dle vaší volby

Postup: 

1. Předehřejeme troubu na 170 stupňů.

2. Smícháme mouku, jedlou sodu, zázvor se skořicí a hnědý cukr. Poté přidáme máslo rozkrájené na kostičky, aby se nám s ním lépe pracovalo, vajíčko, zlatý sirup (golden syrup) a uhněteme do hladkého těsta.  

3. Těsto rozválíme na tloušťku přibližně 5 mm a vykrajujeme libovolné tvary, které dále umístíme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme 12-15 minut, dokud nebudou do zlatova a na hmat držet svůj tvar. 

4. Po vyndání plechu z trouby počkáme se zdobením, až sušenky vychladnou. Mezitím si můžeme připravit polevu. 

5. Do hladka společně ušleháme 1 vaječný bílek s 600 g moučkového cukru. Pokud se poleva na sušenkách neroztéká, máme správnou hustotu. Jestliže plánujete pokrýt celý povrch sušenek, nikoli pouze linie, doporučujeme pracovat s 2 vaječnými bílky, které zaručí větší bělobu. 

Krok za krokem

Pokud jste ovšem začátečník v kuchyni, a přesto máte na sušenky chuť, jen se bojíte postupu, nemusíte. Na již zmíněném instagramovém profilu naleznete dokonce video, které zachycuje přípravu krok po kroku včetně zdobení, na kterém můžete nechat svou fantazii plout. 

Čtěte dál