Hezké počasí již láká k relaxaci na zahradě, užívání si slunečních paprsků a vůně grilu. K dokonalosti pouze chybí ten pravý drink!
Dny se postupně prodlužují, oteplují a my si začínáme užívat letního posezení na našich zahrádkách, balkónech a terasách. Ta chvíle klidu, kdy vstřebáváme sluneční paprsky, rozpalujeme gril a radujeme se z přítomnosti naší rodiny a přátel. Tato chvíle se přibližuje k dokonalosti a k té nám může dopomoci například oblíbená hudba nebo i osvěžující drink, ať už alkoholický, či nikoli. Znáte již tyto varianty? Pokud ne, je na čase je vyzkoušet. Třeba se v nich ukrývá váš nový oblíbený koktejl!
Přejete si být za dámu a zároveň si vychutnat dokonalou chuť Hennessy? Zkuste tuto verzi Manhattanu.
Ingredience:
Hennessy Very Special infuzovaný zázvorem 60 ml
Kvalitní červený vermouth 10 ml (například Carpano Antica Formula)
Angostura Bitter 3 kapky
Sušený pomeranč 1 plátek
Postup:
Do koktejlového shakeru nalijte všechny ingredience, přidejte kostky ledu a míchejte po dobu 10 vteřin. Přelijte do chlazené sklenky na martini, ozdobte sušeným pomerančem a podávejte.
Perfektní drink pro větší sešlost přátel či rodiny.
Ingredience:
Hennessy Very Special 400 ml
Skořicový sirup 100ml
Cukrový sirup 50ml
Ginger Ale 600ml
Lístky čerstvé máty 1 hrst
Zázvor 20 plátků
Skořice celá 10 ks
Postup:
Do mísy určené na punč nalijte Hennessy Very Special, skořicový a cukrový sirup. Přidejte lístky máty, skořici a zázvorovou limonádu Ginger Ale. Přidejte kostky ledu a míchejte po dobu 15 vteřin.
Lehký a svěží koktejl s jemným hroznovým nádechem, v kterém se snoubí chuť hroznové šťávy s citrusem, což je neodolatelná letní kombinace.
Ingredience na 1 džbán, přibližně 4 drinky:
2 dl Fernet Stock Citrus
5 dl domácí hroznové limonády
led
hroznové víno, ½ citronu na ozdobu
Postup:
Na přípravu hroznové šťávy budete potřebovat zhruba 300 g hroznového vína. Víno omyjte a vložte do odšťavňovače. Ideální je použít bezpeckové hroznové víno. Šťávu nakonec zřeďte 3 dl sody.
Poté džbán naplňte ledem a zalijte Fernetem Stock Citrus a sodou s vytvořenou hroznovou šťávou. Přidejte kuličky hroznového vína překrojené na půlky a plátky citronu. Dobře promíchejte.
Okurka je velmi osvěžující a skvěle se hodí do letních koktejlů díky své neutrální chuti.
Ingredience:
5 cl METAXY 5*
Zázvorové pivo (doporučujeme Fever Tree)
Váleček okurky
Citronová kůra
Postup:
Do sklenice vhodíme 3 až 4 kostky ledu. Nalijeme 5 cl METAXY 5 Stars. Zalijeme vychlazeným zázvorovým pivem. Ozdobíme proužkem čerstvé okurky a limetkovou kůrou.
Zázvorové pivo, limetová šťáva a tradiční směs bylin v jednom koktejlu mile překvapí.
Ingredience:
40 ml Becherovka Original
10 ml Limetová šťáva
90 ml Zázvorové pivo
Osminka limety a snítka máty
Postup:
Do větší sklenice či hrnku naplněného po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku Original, limetovou šťávu a zázvorové pivo. Pečlivě promíchejte a dozdobte měsíčkem limety a snítkou máty.
Klasický Beton s příchutí grapefruitu vás příjemně osvěží.
Ingredience:
40 ml Becherovka Original
50 ml Grepový fresh nebo kvalitní gepový džus
50 ml Tonik
Plátek grepu
Postup:
Do vysoké sklenice plné ledu odměřte Becherovku Original, dolijte kvalitním tonikem a grepovým freshem nebo džusem. Lehce promíchejte a ozdobte plátkem grepu.
Na závěr alkoholických drinků něco trochu jiného, než na co jsme zvyklí.
Ingredience na 2 drinky:
hrst čerstvé bazalky
200 ml prosecca
100 ml perlivé vody
40 ml bezového sirupu
šťáva z poloviny citrónu
led
Postup:
Čerstvou bazalku dejte do mixéru a rozmixujte ji opravdu nadrobno spolu s bezovým sirupem a šťávou z ½ citrónu. Rozmixovaná bazalka dodá nápoji nejen čerstvost, ale především ho krásně provoní. Připravte sklenice, ve kterých budete spritz podávat, a naplňte je ledem. Na ledu nešetřete a dejte ho tam plnou sklenici. Pokud budete mít ledu málo, začne se rychleji rozpouštět a drink vám bude spíše ředit než chladit. Proto naplňte ledem sklenici do plna. Rozmixovanou bazalku smíchejte s perlivou vodou, promíchejte a nalijte do sklenice s ledem. Celé těsně před podáváním zalijte proseccem a lehce promíchejte.
Jednoduchý nealkoholický nápoj, který se hodí především ke kořeněnému grilovanému masu a horkému letnímu počasí.
Ingredience na 1,5 litru:
3 hrnky melounové dužiny, pečlivě zbavené všech semínek a nakrájené na kostky
750 ml studené vody
šťáva z 1/2 citronu
malá trocha cukru
Postup:
Meloun a vodu vložte společně do mixéru a rozmixujte dohladka. Dochuťte citronovou šťávou a cukrem – některé ovoce ho potřebuje více, jiné méně, stejně tak to platí s množstvím citronové šťávy. Nalijte do sklenic a ihned podávejte.
Osvěžující letní borůvková limonáda, která v parných letních dnech přijde vhod.
Ingredience na 4 drinky:
voda 1 l
lesní borůvky 1 hrnek
bezový sirup 60 ml
šťáva z 1 citronu
led
čerstvé borůvky a květy růží na ozdobu
Postup:
Borůvky dobře omyjte, zbavte je přebytečných nečistot a vyberte špatné kousky. Poté je společně s asi jednou třetinou vody, sirupem a šťávou z jednoho citronu dejte do blenderu a dobře rozmixujte. Dolijte zbytkem vody, dobře promíchejte a podle potřeby ještě doslaďte a dokyselte. Hotovou limonádu podávejte ve džbánu s kostkami ledu. Nakonec můžete dozdobit čerstvými borůvkami a okvětními lístky růží.
Chuť tohoto exotického ovoce, jinak řečeno mučenky nebo marakuji, je opravdu výrazná a nenapodobitelná.
Ingredience na 500ml:
2 passion fruit
3 snítky máty
polovina limety
1 lžíce medu
500 ml perlivé vody
4 cm zázvoru
led
Postup:
Passion fruit rozřízněte v půli. Pomocí lžíce z něj vydlabejte dužinu a dejte ji do většího džbánu. Čerstvou mátu dobře omyjte a spolu se šťávou z limetky, medem a perlivou vodou přidejte do džbánu. Zázvor zbavte slupky a nakrájejte na tenké plátky a vhoďte k ostatním surovinám. Přidejte led, dobře promíchejte a můžete servírovat.