Které pekárny byste na svých cestách neměli vynechat? Tady je seznam těch nejvíc cool. Od Prahy po New York.
Zapátrali jsme na Instagramu, u světových foodblogerů a na svých cestách a objevili jsme ty nejvíc cool pekárny, kde dělají takové pečivo, o kterém se vám bude zdát.
Na tyhle cruffiny, croissanty i donuty se tu stojí fronty celý den.
Londýn
Momentálně nejvíc trendy pekárna a škola pečení v Londýně, kde dělají pečivo slané i sladké. Specialitou tu je kobliha plněná krémy. Navíc si tu můžete zaplatit i pekařské kurzy.
Síť pekáren v USA
Síť těchto pekáren se proslavila svými "nahatými dorty", které vymyslela jejich hlavní cukrářka Christina Tosi. Ikonické dorty jsou bez polevy a marcipánu. 16.11. 2019 otevřeli nový flagship v NYC.
Praha
Nově otevřená pekárna na rohu pražské Spálené a Purkyňovy ulice. Pokud jste jejich božské croblihy (koblihy z croissantového těsta) ještě neochutnali, rozhodně byste to měli napravit. My doporučujeme borůvkový a kokosový.
Tokyo
Až budete v Tokyu a dostanete po všech těch asijských specialitách chuť na americký cheescake, rozhodně zavítejte sem. Tady totiž mají ty nejlepší minicheescaky na světě.
Los Angeles
Tady vznikl kříženec muffinu a croissantu - cruffin. A taky tu mají božské croissanty.