Nejlepší brunche pro životní hedónisty

Líný víkend? Nic proti snídaním do postele, ale myslíme si, že je lepší vstát a vyrazit na brunch tam, kde se o vás královsky postarají.

Před pikolou za pikolou
Foto: archiv restaurace

Šumperská rodinná kavárna a cukrárna nabízí líné brunche každý víkend od devíti hodin (do vyprodání zásob). Nechceme vás o víkendu nutit vstávat s budíkem, ale brunchové menu v Pikole funguje lépe než jakékoliv vyzvánění. Nabízejí tu totiž třeba máslový cruffin se skořicí a mascarpone nebo grilovaný sendvič s trhaným vepřovým masem. Tyhle neotřelé varianty pro první jídlo dne si tu zamilovalo už spoustu hostů. Zapít tyhle lahůdky můžete hedónisticky mimosou (tedy pomerančovým džusem a proseccem) nebo pečeným čajem. 

www.pikolasumperk.cz 

Je libo sushi?
Foto: archiv Buddha-Bar Restaurant Praha

Nejlepší začátek neděle můžete v dechberoucím prostředí asian-fusion restaurace Buddha-Bar v centru Prahy. Brunchové menu, které sestavil šéfkuchař Jan Voráček, kombinuje západní i exotické chutě. Je libo snídat hovězí wok s thajskou bazalkou? Nebo si k dokonalému brunchi představujete ovocný salát a dorty? Žádný problém! V každém případě si nechte místo i na hity Buddha-Baru, na sushi, na ceviche z mořského vlka a na tuňákového tartara s avokádem. Výhoda je, že si můžete opravdu přispat, brunch začíná ve dvanáct hodin. 

www.buddha-bar.cz 

Od soumraku do úsvitu
Foto: archiv restaurace

Některá rána mohou začít o pár hodin později, než je všeobecný úzus, zvlášť jedná-li se o rána víkendová. I pro tyto případy se brunch v Café Lounge na Újezdě podává až do sedmnácti hodin. Z menu si jen těžko vyberete, každý pokrm tu mají vyladěný k dokonalosti. Třeba taková vejce benetikt, symbol dokonalého brunche, tu mají s domácí kachní šunkou, polníčkem a cuketou. I takovou klasiku, jakou jsou pošírovaná vejce, servírují kulinářsky vyladěně s uzeným pstruhem, šunkovou pěnou a květákem. A tomu všemu sekunduje dokonalá káva z pražírny Alf & Bet. 

www.cafe-lounge.cz 

Omeleta z foodtrucku
Foto: archiv restaurace

Omeleta, která je nadýchaná a vláčná, že se jen rozplývá na jazyku, a tomu pár krajíců poctivého chleba… Co víc si k pořádné snídani přát? Přesně takovou snídani umí kuchaři z Booze & Food, kteří vaří ve foodtrucku (tedy ve žlutém foodbusu) v uličce v holešovickém Vnitroblocku. Každý víkend, od devíti do dvanácti hodin. 

www.vnitroblock.cz 

Lívance nadýchané jako oblaka
Foto: archiv restaurace

Snídaně po celý den si můžete užít v brněnském podniku, který má brunch i ve svém názvu. Brunche’s mění své menu sezónně, ale třeba nadýchané lívance nejsou závislé na ročním období. Chutnají v kteroukoliv denní i roční dobu skvěle! A pak stačí jen vyřešit náročné dilema: nasladko nebo naslano? 

www.facebook.com/brunchesbistro

Severní vítr
Foto: archiv restaurace

Liberec má dvě typická místa, která byste při návštěvě tohoto severočeského města neměli opomenout. Tradiční Ještěd (kvůli výhledům) a vegetariánské bistro Mikyna (kvůli kuchyni, kávě a dezertům). Jejich topinka s avokádem a zastřeným vajíčkem je tak návyková, že na brunch do Mikyny jezdí hosté klidně i sto kilometrů ze všech směrů. „Snažíme se dodat šmrnc i zdánlivě obyčejným věcem, jako je třeba pohanka či jáhly a ukázat vám, že i kolem nás máme spoustu zdravých superpotravin,” říká majitelka bistra Kristýna Soroková. 

www.mikynapoint.cz

Čtěte dál