Krkonoše nejsou jen Špindl: Pec pod Sněžkou má nový hotel

Ve Špindlerově Mlýně už je řada velmi stylových ubytování, ale v Peci takové chybělo. Doteď.

Foto: Grand Hotel Hradec

V Peci pod Sněžkou se v létě otevřel úplně nový Grand Hotel Hradec, který nabízí vkusnou architekturu, stylový a super komfortní interiér, krásné wellness, ale také restaurace s barem a přímo v hotelu najdete i obchod se sportovní módou Sportalm Kitzbühel.

Hotel navržený ve funkcionalistickém stylu je citlivě zasazen do svažitého terénu. Postaven byl podle projektu studia Mimolimit vedeného architektkou a designérkou Barborou Škorpilovou. Tvoří jej betonový skelet, vnější plášť kombinuje skleněné plochy, slivenecký mramor a opálený modřín. Stěžejním prvkem jsou plochy pokryté přírodním kamenem z Čech, který je v exteriéru štípaný a v interiéru leštěný.

Foto: Grand Hotel Hradec

Šetrný k přírodě

O tom, že na sebe nový hotel poutal pozornost už během výstavby, svědčí i ekologické ocenění Ministerstva pro místní rozvoj ČR za „moderní a energeticky soběstačnou budovu“. Hotel je totiž vytápěn pomocí geotermálních vrtů a částečně také rekuperací horského vzduchu.

Hotel najdete na místě někdejšího hotelu Hradec v samém centru Pece, kde se turisté dosud ubytovávali spíše v apartmánech, ale hotel podobného typu dosud chyběl. Grand Hotel Hradec přitom bez problémů obstojí i v konkurenci proslulých alpských středisek.

Foto: Grand Hotel Hradec

Nová dominanta Pece nabízí 68 moderních pokojů, nechybí ani luxusní Royal Suite pro tu nejnáročnější klientelu - má rozlohu 155 metrů čtverečních a dvě terasy, které mají dohromady 132 metrů čtverečních. Jedna z nich je navíc vybavena vířivkou.

Skvělou zprávou je, že krásné wellness centrum pojme až 40 lidí, je rozdělené na veřejnou a privátní část. Mimo sauny nebo jacuzzi nabízí hotel i relaxaci u masáží, aromaterapií či kosmetických procedur. 

Foto: Grand Hotel Hradec

Přijďte na večeři i nákupy

Součástí hotelu je restaurace Meat & Meet, jejíž kuchyni vede šéfkuchař Petr Šmrha. Zaměřuje se na moderní českou kuchyni inspirovanou tradičními krkonošskými pokrmy. Dvorním dodavatelem restaurace je statek Annovice na Jindřichohradecku, odkud budou v sezoně proudit čerstvé ryby, drůbeží a jehněčí maso, ale i stařené hovězí. Restaurace má i svoji vinotéku v čele s vlastním someliérem. Mimo pečlivě ošetřeného plzeňského piva jsou připraveny speciály z nedalekého minipivovaru Trautenberk. Do restaurace samozřejmě mohou i neubytovaní hosté. Stejně jako do obchodu Sportalm Kitzbühel se značkovým sportovním oblečením a módou, který má vlastní vchod přímo z hlavní ulice.

Čtěte dál